Voorwaarden en prijs van een kitten

Wat mag u van ons verwachten

Onze kittens worden geboren in de woonkamer en groeien daar ook op en raken daardoor gewend aan het normale gezinsleven met de daarbij behorende geluiden, mensen, en andere dieren.

Onze fokpoezen staan onder medisch toezicht van de artsen van dierenkliniek VCHN te middenmeer.

Onze geteste poezen worden alleen door geteste katers gedekt waardoor de kans nihil is om ongezonde kittens op de wereld te zetten.

Al onze kittens worden voordat ze meegaan met de nieuwe eigenaars:

-ontvlooid

-ontwormd

-ze worden gechipt

-krijgen een mooie stamboom van Mundikat

-krijgen een Europees medisch paspoort

-Als het kitten 13 weken oud is en geen reactie op de inenting of ontworming heeft mag het mee met de nieuwe eigenaren. 

 

 

Wat verwachten wij van u


Reserveren van een kitten kan alleen door bij ons langs te komen en kennis te maken met ons en met het kitten dat kan van af week 5.

Er kan ten allen tijden een optie worden genomen mits er meteen een afspraak wordt gemaakt om het kitten te komen bekijken. 
Mocht u bij ons een kitten willen aanschaffen vragen wij een aanbetaling van 200€ zodat u zeker weet dat het betreffende kitten van u is en wij er zeker van zijn dat het kitten een nieuw tehuis heeft. 
Aangezien wij erg veel tijd en energie steken om de kittens zo goed en zo gezond mogelijk te laten opgroeien vinden wij het erg belangrijk dat de nieuwe eigenaren dat ook doen. Wij behouden ons het recht om de verkoop niet door te laten gaan als wij om wat voor reden dan ook geen goed gevoel hebben bij de potentiële nieuwe eigenaren. 
De kittens groeien met veel soortgenoten op en het geniet onze voorkeur dat er bij de nieuwe eigenaren ook meerdere katten aanwezig zijn met andere woorden wij vinden het niet fijn als het kitten alleen thuis is. 
Ervaring leert dat dat veel problemen kan geven en dat alles uiteindelijk een teleurstelling word. 

Kort samengevat de mensen die 2 kittens willen krijgen voorrang. 


Prijs van een kitten

De prijs van een kitten hangt af van verschillende factoren, in de basis houden wij ons aan de gemiddelde prijzen die gevraagd worden voor dit ras.

Het kan zijn dat de bevalling niet goed verloopt en dat de kittens geboren moeten worden doormiddel van een keizersnede in dat geval zijn er hoge kosten die gemaakt moeten worden waardoor de prijs per kitten omhoog gaat. 

Ook kan het zijn dat er tijdens de 13 weken dat de kittens bij ons opgroeien een paar keer de hulp van een dierenarts nodig is ook in dat geval gaat de prijs per kitten omhoog. 

Zijn de kittens besproken en gaat de prijs omhoog door bovenstaande word dit altijd overlegd met de nieuwe eigenaren. 


Op de site (  www.kittentekoop.nl.wat kost een raskat ) kunt u hier meer informatie over lezen.